Aktuális

Katasztrófahelyzet a Balatonnál

Vízben állnak a Balaton-parti ingatlanok, a játszóteret is csak gumicsizmában lehetne megközelíteni. A kerteket szinte sehol sem tudják megművelni Balatonfenyves partközeli területein.

Több Balaton-parti ingatlannak is vízben áll vagy ázik a fala. Főleg az alacsonyan fekvő területeken okoz gondot a magas vízállás. Ott a legrosszabb a helyzet, ahol túl közel építkeztek a parton, sokszor szabálytalanul, olykor a feltöltött talajra – számolt be az ATV.

Az is komoly gondot jelent, hogy ha elkezdik leereszteni a tó vizét a csatornán, akkor az árkokból nem tud távozni a csapadék, a szabályozással visszaduzzasztják a vizet. Ez is komoly gond Balatonfenyvesen, ahol több százmillió forintot kell költeni a védművek további erősítésére.

A településen élők abban reménykednek, hogy melegszik az idő, és nem lesz szél. Ellenkező esetben magas vízállásnál ez 30-40 centit is emelhet a vízszinten.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top