Aktuális

Elege lett a budapesti plázának, hogy visszaélnek az ingyenes parkolóval

Felszólítást tettek a hónapok óta a parkolóházban porosodó autókra. Amennyiben a gazdája nem viszi el a kocsit, az üzemeltető költségére elvitetik.

Több budapesti bevásárlóközpontban ingyenesen lehet parkolni, amit ki is használnak az autósok. Ám vannak, akik visszaélnek a lehetőséggel, és hónapokra, akár évekre ott hagyják a kocsijukat, a vásárlók pedig nem találnak parkolóhelyet.

A fővárosi Aréna Plaza most megelégelte, hogy porosodó autók állnak a parkolóban. Felszólító papírt tettek a járművekre, amelyen közlik a tulajdonosokkal: ha nem viszik egy 15 napon belül a kocsit, az üzemeltető költségére vitetik el az autót – írja a Ripost.

A budapesti Ázsia Centerben is ingyenes a parkolóház, ám ott nem készülnek az autók elszállítására. A kocsik egy része a boltosoké, akik egy idő után ott hagyják a járművet, mert ez egyszerűbb, mint kivonatni a forgalomból. Állítólag lopott autókat is pihentetnek az ilyen ingyenes parkolókban.

Mások nem roncsokat, hanem jó állapotú autókat tárolnak az ingyenes helyeken. A Bécsi úton például jól bekamerázott, ingyenes parkolója van a Tescónak. Az egyik sarokban például négy kifogástalan állapotú amerikai oldtimer áll éppen a kamerák alatt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top