Aktuális

Nem lehet visszavonni Gyárfás Tamás állami kitüntetését

Nincs olyan érvényben lévő jogszabály, ami alapján visszavehetné az állam Gyárfás Tamás kitüntetését.

Nem lehet elvenni Gyárfás Tamástól a több évvel ezelőtt neki adományozott állami elismerést – közölte a Klubrádióval az elnöki hivatal. Gyárfás Tamás 2012-ben kapta meg a Magyar Érdemrend középkeresztjét, amit ezek szerint nem lehet visszavonni a gyilkosságra való felbujtással gyanúsított férfiól.

Felbujtással gyanúsítják Gyárfás Tamást. MTI-fotó: Marjai János

Mint ismert, tegnap a rendőrség előállította, majd ma vizsgálati őrizetbe helyzete Gyárfás Tamást, akit azzal gyanúsítanak, hogy „1998. február 11-ét megelőzően megbízta P. T.-t azzal, hogy Fenyő Jánost ölesse meg. A megbízást P. T. elvállalta, és J. R. szlovák állampolgár felé azt közvetítette”.

A volt médiavállalkozó és magyar úszószövetségi elnök, a sportág nemzetközi szövetsége, a FINA végrehajtó bizottságának jelenlegi tagja a gyanúsítás ellen panaszt jelentett be, és a „leghatározottabban” tagadta a terhére rótt cselekményt – közölte korábban Gyárfás ügyvédje, Bánáti György.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top