Aktuális

12 évet is kaphat Gyárfás Tamás

Nem valószínű ugyanakkor, hogy beismerő vallomást tenne a Fenyő-gyilkosság perében.

12 év fegyházbüntetést és 10 év közügyektől való eltiltást kaphat Gyárfás Tamás, ha beismerő vallomást tesz a Fenyő-gyilkosság perében – értesült a Magyar Nemzet.

A Fővárosi Főügyészség vádirata szerint Gyárfás Tamás bujtotta fel Portik Tamást, hogy ölesse meg üzleti ellenlábasát, Fenyő Jánost. Mivel Gyárfás a gyanúsítást, majd a vádat is tagadta, nem valószínű, hogy az előkészítő ülésen beismerő vallomást tenne. A védelem arra hivatkozik, hogy korábban és számára kedvező módon zárult üzleti vitája Fenyő Jánossal, amiről hivatalos irat is van, így nem életszerű, hogy rá egy évre megbízott volna valakit a médiacézár megöletésével.

Gyárfás Tamás

Gyárfás Tamás (MTI Fotó: Szigetváry Zsolt)

 Ibolya Tibor fővárosi főügyész ugyanakkor úgy nyilatkozott, hogy ügyészségnek több adat is a rendelkezésre áll, miszerint Fenyő és Gyárfás között az ellenségeskedés nem ért véget azzal, hogy Gyárfás Tamás 1997. január elsejétől visszaszerezte a Napkelte szerkesztési jogát. Tasnádi Péter és környezetének vallomásai szintén azt bizonyítják, hogy Gyárfás Tasnádit is megbízta a gyilkosság megszervezésével.

Horváth András, a kilencvenes évek leszámolásai miatt indult eljárásokat irányító belügyminiszteri megbízott továbbra is nyomozást folytat a Fenyő-ügy merénylőinek elfogása és bíróság elé állítása érdekében. A gyilkosságban legalább tucatnyian vehettek részt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top