Aktuális

Előzetesbe került a Székesfehérváron légpuskával lövöldöző férfi

A büntetett előéletű férfi öt emberre lőtt rá a lakása ablakából.

A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája szombaton elrendelte annak a férfinak az előzetes letartóztatását, aki az alapos gyanú szerint hétfőn székesfehérvári otthona ablakából egy légpuskával öt, esetenként célzott lövést adott le a szemközti áruház parkolója környékén közlekedő, illetve a buszmegállóban várakozó személyekre.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, a férfi a buszmegállóban várakozó egyik lányt az arcán lőtte meg, a lövedék kis híján a szemén találta el. Rajta kívül négy másik emberre is rálőtt: az egyiküket a combján, egy kiskorút pedig a hátán talált el. A maradék két embert nem találta el a lövedék.

A rendőrök három nap múlva kapták el a 35 éves M. Lászlót, aki a Budai úton lévő lakásának ablakából lőtt rá az emberekre. A házkutatás során egy légpuskát, egy céltávcsövet találtak nála és lőszereket is.

Fotó: Police.hu

A Székesfehérvári Járási és Nyomozó Ügyészség súlyos testi sértés kísérlete és a köznyugalmat súlyosan megzavarva elkövetett garázdaság bűntette miatt indítványozta az őrizetben lévő gyanúsított előzetes letartóztatását. Mint írták, az öt sértett közül hárman könnyű sérülést szenvedtek, de súlyosabb sérülés kialakulásának a reális veszélye is fennállt. Az előzetes letartóztatás oka az volt, hogy a büntetett előéletű gyanúsított esetében fennáll annak a veszélye, hogy szabadlábon maradva újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követ el.

A végzés nem jogerős, azt az ügyész és a gyanúsított tudomásul vette, azonban a védőügyvéd számára fellebbezésre fenntartott határidő még nem telt le.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top