Aktuális

Csattanós választ kaptak a lakók, akik kitiltanák a hangos gyerekeket a játszótérről

„Figyelem! A játszótéren csak játszani lehet! Tilos a játszótéren ordítozni, kiabálni, rendetlenkedni.”

Ezekkel a mondatokkal indul az a papír, amit néhány napja egy 22. kerületi, rózsakerti játszótér kerítésére tűztek a környék „pihenni vágyó” lakói – erről itt írtunk bővebben. Tény, hogy a felhívás tartalmazott néhány jogos észrevételt is; többek között, hogy a játszótéren játszó gyerekek ne rongálják a játékokat, és ne tekergessék a facsemetéket, az ennek ellenére sincs rendjén, hogy a lakók megtiltanák a gyerekeknek, hogy hangosan „bömböljenek, hisztizzenek, visítsanak”.

Szerencsére ezt nem csak mi gondoljuk így. A Pesti Cetli tanúsága szerint a figyelmeztetésre, ami nemes egyszerűséggel kitiltaná a hangoskodó gyerekeket a játszótérről, már meg is érkezett a csattanós válasz, ami a következő:

Figyelem! Tisztelt nénik és bácsik! Mi a játszótéren csak játszani szoktunk. Igyekszünk betartani a pihenni vágyó lakók szabályait. DE!!! Szeretném önöktől, felnőttektől megkérdezni: voltak gyerekek? Ha esetleg igen, akkor: nem ordítottak, hisztiztek sose? A többi szabályt igyekszünk betartani (fák, ajtó, játékok rongálása), ez a mi érdekünk is. 🙂 A WC használatával kapcsolatban, legyenek kedves a lakók intézkedni az önkormányzatnál. Rakjanak ki nyilvános WC-t, ahova el tudunk menni, ha a szükség úgy kívánja.

A játszani vágyó gyerekek

(Ameddig a szabályokat nem tudjuk betartani, mellékelünk néhány füldugót.)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top