Aktuális

Elkerítettek egy játszóteret a XIII. kerületben

A lakók panaszkodtak nemcsak a gyerekzsivajra, de a koszra is.

A Teve Ház lakóparkjának egyik társasházához tartozik egy játszótér, amelyet a környékbeliek a 2003-as átadása óta szabadon használhattak. Ezt záratta le a tulajdonosi kör egy éve – írja a 24.hu.

A helyiek szerint az elkerítés óta senki nem jár a játszótérre, a játékok rohadni kezdtek. Sokan sajnálják, hogy már nem vihetik oda gyereküket, unokájukat.

A portál kérdésére a társasház üzemeltetője elmondta, hogy nagyon felhallatszott a gyerekzsivaj, és ez zavart néhány lakót. Hiába figyelmeztették a szülőket a még most is kint lévő óriásplakáton, hogy a játszótér 19 óra után nem használható,

sokszor még este is ott voltak a gyerekeikkel, és a lakók az üzemeltetőt hívták, hogy csináljon valamit.

Mégsem ez volt állítólag a bezárás elsődleges indoka, hanem az, hogy a környéken sok építkezés zajlik, a munkások oda jártak be elvégezni a dolgukat, a hajléktalanok ott éjszakáztak, a fiatalok pedig iszogattak. „Mi vállaltuk, hogy összeszedjük a szemetet és a mocskot utánuk, de egy idő után elfogyott az emberek türelme. Előfordult, hogy tűt találtak a játszótér területén” – mondta az üzemeltető a 24.hu-nak.

(Kiemelt kép: illusztráció, Leeb Ádám)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top