Aktuális

Előre eltervezte brutális tettét Kim Wall gyilkosa

Az ügyészség szerint Peter Madsen saját „gyilokpornót” akart forgatni és ehhez ismert áldozatot akart.

Sokkoló részletek derültek ki annak a dán férfinak a múltjáról, aki tavaly májusban brutális kegyetlenséggel meggyilkolt egy svéd újságírónőt, Kim Wallt. Az ügyben a dán bíróság épp másfél hete, április 25-én hozott ítéletet: eszerint Peter Madsent bűnösnek találták Kim Wall meggyilkolása ügyében, és életfogytiglani börtönbüntetést szabtak ki rá. (Ez a gyakorlatban 16 év börtönt jelent, ám a feltételes szabadlábra helyezést már 12 év után kérvényezheti az elítélt.)

Az ítéletből kiderül, hogy Madsen már jóval a találkozójuk előtt eltervezte, hogy megöli Kim Wallt, aki portrécikket szeretett volna készíteni a „házi” tengeralattjárókat barkácsoló férfiról. Arra, hogy tettét jó előre eltervezte, a férfi gépén talált adatok utalnak: néhány nappal a gyilkosság előtt a kivégzés és a csonkítás szavakra keresett rá, míg egy nappal előtte a lefejezés, a lány és az agónia téma érdekelte.

A New Yorker magazin cikkében Madsen sötét múltjáról ír. A lap információi szerint a férfinak problémás gyerekkora volt, anyja elhagyta erőszakos apját, és magával vitte három féltestvérét, őt azonban hátrahagyta. Madsen már fiatalon a pornográfia felé fordult, két felnőtt filmben szerepelt is. Később a gyilokpornó kezdte érdekelni: olyan felvételeket nézett, amin nőket kínoznak, csonkítanak és ölnek meg.

Az ügyészség szerint a férfi saját filmet akart készíteni, méghozzá a valaha volt legdurvábbat, egy ismert áldozattal: Kim Wall ugyanis szülőhazájában népszerű és elismert újságíró volt. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top