Aktuális

Vizsgálatot indított a GVH Mága Zoltán ellen

Azt vizsgálja a Gazdasági Versenyhivatal, hogy miként nőhetett Mága Zoltán Facebook-követőinek száma több százezerrel néhány nap alatt tavaly októberben. Ha vásárolt rajongókról van szó, akkor a művész megtévesztette a fogyasztókat és üzletfeleit.

Tavaly ősszel magunk is beszámoltunk arról, hogy októberben gyanúsan gyorsan hízott Mága Zoltán Facebook-követőinek száma. A több százezer új rajongó viszont zömmel dél-ázsiai országból, Bangladesből, Indiából és Pakisztánból jött.

A GVH most azt vizsgálja, mire vezethető vissza a Mága Zoltán közösségi oldalán hirtelen jelentősen (több százezerrel) megnőtt rajongói tábor – tudta meg a 444.

Mága Zoltán hegedűművész – MTI Fotó: Bruzák Noémi

A GVH szerint „ha a Mága Zoltán előadói tevékenységét szervező, népszerűsítő eljárás alá vont vállalkozások valódi kedvelések, valódi fogyasztói tetszésnyilvánítás nélkül, ellenszolgáltatás fejében jutottak ezen új kedvelésekhez és követésekhez, akkor az alkalmas lehet arra, hogy a művész hírnevével, népszerűségével, a fogyasztók valódi tapasztalatain alapuló pozitív értékelésével kapcsolatban megtévessze mind a fogyasztókat, mind az üzletfeleiket”.

A GVH kiemeli, hogy a versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy az eljárás alá vont vállalkozások a jogsértést elkövették. Az eljárás a tények tisztázására, és ezen keresztül a feltételezett jogsértés elkövetésének bizonyítására irányul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top