Aktuális

Angliában kötöttél biztosítást? A Brexit miatt változhatnak a feltételek

Befolyásolhatja a biztosítások és banki szerződések feltételeit Anglia kiválása az Európai Unióból. A Brexit végleges feltételeit még nem dolgozták ki.

Angliában kötött biztosítások, banki szerződések millióit befolyásolja a Brexit. Az, hogy ezek a szerződések milyen feltételekkel élnek tovább, nagyban az azokat kötő cégeken múlik, az Európai Unió pedig nem adhat garanciát arra, hogy kontrollálni tudja a változásokat – nyilatkozta Valdis Dombrovskis, az EU pénzügyi felügyeletének vezetője.

Anglia, Brexit (fotó: Alberto Pezzali/NurPhoto)

Fotó: Alberto Pezzali/NurPhoto

Legkorábban októberre forrhatnak ki a Brexit feltételei. Jelenleg egy olyan megállapodás van érvényben, amely 2020-ig garantálja a határokon átívelő szerződések azonos feltételeit, de további változások várhatók. A Bank of England nyilvántartása szerint 48 millió ember összesen 82 milliárd fontos biztosítását érinthetik a változások. Az új feltételeket pedig inkább a biztosítótársaságok fogják kidolgozni, mintsem az EU. Dombrovskis azt mondta, a rendezett kiválás és a károk minimalizálása a céljuk Angliával kapcsolatban. (Reuters)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top