Aktuális

Élőben nézte végig a sofőr kisfia a ceglédberceli balesetet

Pszichológusokból és gyermekvédelemmel foglalkozó szakemberekből álló válságstáb foglalkozik az árván maradt gyerekekkel.

Élőben nézte végig a Facebookon a ceglédberceli tragédiát a balesetet okozó sofőr kisfia – tudta meg a 24.hu Székely Lászlótól, Mikefalva polgármesterétől. Vele és a többi árván maradt gyerekkel jelenleg egy pszichológusokból és gyermekvédelemmel foglalkozó szakemberekből álló válságstáb foglalkozik – írja testvérlapunk.

Tegnap este voltam a tragédiát okozó sofőr családjánál. A felesége és a két gyereke is nagyon össze van törve lelkileg. A sofőr kisfia élőben látta a Facebookon a balesetet. Az anyuka  nem, mert ő a tragédia pillanatában pont az üzletükben tartózkodott, ahol dolgozott

– mondta polgármester, aki a hatóságokkal és a biztosítóval együtt mindent megtesz azért, hogy segítsék a 9 halálos áldozat családját, és a 13 árván maradt gyereket.

A családsegítők folyamatosan dolgoznak azon, hogy a lehető legjobb helyre kerüljenek a gyerekek. Nagyszülőknél, testvéreknél és rokonoknál igyekeznek elhelyezni őket

– mondta erről Székely.

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, kedden délután összeütközött egy kisbusz és egy homokot szállító teherautó. A balesetben 9 ember vesztette életét. Mint kiderült, a kisbusz sofőrje okozta a tragédiát, aki vezetés közben élőben közvetített a Facebookon, és azért nem vette észre a szemből érkező teherautót, mert a kommenteket nézte az út helyett. A férfinak nem volt érvényes jogosítványa, ráadásul korábban is okozott már nagyon súlyos balesetet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top