Aktuális

Őrizetben a gyorsforgalmin tömegszerencsétlenséget okozó sofőr

Gyanúsított lett az a buszsofőr, aki nekihajtott egy emeletes busszal a magasságkorlátozó szerkezetnek a ferihegyi gyorsforgalmi úton hétfő éjszaka. A vasrúd letépte a busz tetejét, többen súlyosan megsérültek.

Gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök a Liszt Ferenc repülőtérre vezető gyorsforgalmi úton balesetet okozó busz vezetőjét – közölte internetes oldalán a rendőrség. Az 52 éves ukrán sofőr figyelmetlensége miatt 20 ember könnyebben, 8 ember súlyosan megsérült.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, hétfő éjjel hajtott neki a ferihegyi gyorsforgalmi úton lévő magasságkorlátozó kapunak egy emeletes busz, a szerkezet teljesen leborotválta a busznak a tetejét. Az ukrán rendszámú buszon 48-an utaztak. Négy sérültet a tűzoltóknak kellett kiemelniük tűzoltólétra segítségével. 

Teljesen lebontotta a busz tetejét a magasságkorlátozó. Forrás: police.hu

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztálya a busz vezetőjét tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozása vétség miatt gyanúsítottként hallgatta ki, majd őrizetbe vette, és kezdeményezi előzetes letartóztatását.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top