Aktuális

Meghalt egy gömbölyű-fejű delfin, miután lenyelt 80 nejlonzacskót

A rövidszárnyú gömbölyűfejű-delfin életéért kétségbeesetten küzdöttek a thaiföldi hatóságok. Hiába.

„Ha 80 nejlonzacskó van a gyomrodban, meghalsz” – nyilatkozta Thon Thamrongnawasawat, tengerbiológus az AFP hírügynökségnek, majd hozzátette, az elmúlt héten társaival kétségbeesetten küzdöttek azért, hogy megmentsék annak a rövidszárnyú gömbölyű-delfinnek az életét, amit a Na Thap csatornában találtak.

A szakember elmondta, mikor rátaláltak, a delfin magatehetetlenül sodródott a csatorna vizében. Kiderült, a fiatal hím rövid élete során több mint 80 nejlonzacskót nyelt le, amik a gyomrába kerülve megakadályozták, hogy táplálkozzon.

Az állatvédők a magatehetetlen delfint csónakokhoz kötötték, hogy fenntartsák a vízen, sőt, még egy árnyékolót is készítettek fölé, hogy megóvják az erős napsugárzástól. Hiába. A delfin pénteken pusztult el, miután felöklendezett öt nejlonzacskót.

Thaiföld egyébként az egyike azon országoknak, ahol a legtöbb nejlonzacskó fogy a világon, amik a tengerbe kerülve évente több ezer állat haláláért felelősek. Nem csoda, hogy az ország vezetése most azt mérlegeli, hogy teljesen kitiltják az országból a műanyag zacskókat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top