Egészség

Használt injekciókat kapott a gyógyszertárban egy budapesti nő

Némelyik tű meg is volt görbülve, oltóanyag pedig egyikben sem volt. Egyelőre rejtély, hogyan kerülhettek a patikákba a használt injekciós tűk, amelyek könnyen fertőzést okozhatnak, ezért nem lehet újra felhasználni őket.

Gerincműtétje után naponta kellett vérhígítóval injekcióznia magát Ágnes, akinek az orvos 20 ampullát írt fel, mikor kiengedték a kórházból. A gyógyszertárban azonban először csak a szükséges mennyiség felét kapta meg.

Ez még nem lett volna akkora baj, ám teljesen ledöbbent, miután kiváltotta a második 10-es csomagot, és otthon kibontotta.

A tíz injekció egy nejlonzacskóba volt behányva, némelyik tűn rajta volt a biztonsági henger, de volt olyan tű is, amelyik meg volt görbülve. Oltóanyag pedig egyikben sem volt.

Pedig bontatlanul, kettes fakkokban, egyenként lefóliázva kellett volna megkapnia az injekciókat egy dobozban. A patika azt mondta, a gyógyszergyárból érkezhetett hibásan a termék, az egyik alkalmazott szerint pedig a visszahozottakkal cserélhették össze – írja a Blikk.

Ágnes elkérte a panaszkönyvet, a vezető pedig az ügy kivizsgálását kérte. A 26 éves nő az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnél (OGYÉI) is panaszt tett, most erre az eredményére vár.

Az OGYÉI szerint lehetetlen, hogy a gyárból kerültek ki hibásan az injekciók, mert szigorú előírások és ellenőrzések vonatkoznak rájuk, és a fecskendők minden darabját szemmel is ellenőrzik a dolgozók.

Az viszont egyelőre rejtély, hogy kerülhettek a gyógyszertárba a használt injekciók. Ezeket ugyanis ma már csak a kórházak és a szakrendelők gyűjthetik be, a patikáknak tilos átvenniük őket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top