Aktuális

Cáfolja a rendőrség, hogy szabálysértést provokáltak volna civil autóval

Sőt, állításuk szerint nem is rendőr szerepel a netre felkerült videóban.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, a napokban felkerült egy felvétel a YouTube-ra, amelyen egy szirénával ellátott civil rendőrautó látható. A felvétel készítője szerint a civil autó több kamionosból is kiprovokálta a szabálysértést az M7-es autópályán.

A férfi elmondása szerint az történt, hogy a rendőrségi autó 70-re lassított a kamionok előtt azon a szakaszon, ahol a teherautóknak tilos az előzés, majd megbírságolta az erre ráunó, vagyis mégis előző sofőröket. A felvétel önmagában ezt egyébként nem bizonyítja.

A rendőrség most közleményben cáfolta, hogy az ő autójuk szerepel a képeken. Azt írták, a felvételen nem rendőri intézkedés látható, az adott időpontban és útszakaszon ugyanis nem ellenőriztek civil jellegű rendőrségi autóval, a videóban szereplő kocsival pedig a rendőrség nem rendelkezik.

A közleményben ezentúl ismét cáfolták azokat a beszámolókat – vagyis megfogalmazásuk szerint álhíreket –, amelyek szerint a rendőrök jogsértésbe hajszolják az egyébként szabályosan közlekedőket.

A közúti ellenőrzésekkel a rendőrség célja a balesetveszélyes jogsértések visszaszorítása; a jelöletlen gépkocsikkal a másokra veszélyt jelentő járművezetőket szűrik ki a forgalomból

– írták.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top