Aktuális

Egy rövid időre kijöhetett a házi őrizetből a Dózsa György úti gázoló

Korábban az orvoshoz sem engedték el, most a nagymamája temetésén lehet ott.

Rövid időre eltávozási engedélyt kapott M. Richárd, a Dózsa György úti gázolás egyik gyanúsítottja. A Blikk úgy tudja, a férfi, akit korábban orvosi kezelésekre sem engedtek ki, most a nagymamája temetésére mehetett el.

Ahogyan az közismert, M. Richárd, a kecskeméti maffiaper egykori vádlottja vezette azt a kabriót, amelyik 2017. május 15-én összeütközött egy Citroënnel a Dózsa György úton, majd egy buszmegállóba csapódott. A balesetben egy 23 éves férfi a helyszínen, egy 37 éves férfi pedig a kórházban halt meg. További két ember súlyosan, három könnyebben sérült.

M. Richárd 10. hónapja van szigorú házi őrizetben, lábán nyomkövető villog. Saját megfogalmazása szerint legmesszebb akkor merészkedhet, amikor kiviszi a szemetet a kukáig. Korábban kórházi kezelésekre járhatott, az utóbbi időben azonban, miután megsértette a házi őrizet szabályait, már ezt sem engedélyezték neki.

Veleszületett szívbetegségben szenvedek, ezért többször is kérvényeztem, hogy az orvosommal találkozhassak, de ezt is ötből három alkalommal elutasították

– mondta a lapnak. Most azonban kivételt tettek, miután a férfi nagymamája halála után kérvényezte, hogy részt vehessen a temetésen.

Most érkezett meg az elbírálás korábbi kérvényünkkel kapcsolatban: ügyfelem megkapta a kért eltávot hozzátartozója temetésére

– számolt be róla az ügyvédje.

A férfi további házi őrizetéről tegnap döntött a bíróság, és a Blikk úgy tudja, továbbra sem hagyhatja majd el a lakását. A férfi védőügyvédje is azt mondta, hogy a házi őrizetet valószínűleg augusztus 21-ig meghosszabbítják, de a bírósági végzést még nem kapták meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top