Aktuális

Döntött a bíróság, kivégezhetik az indiai lány brutális erőszaktevőit

Még mindig életben van az a három férfi, akik három társukkal együtt 2012-ben brutálisan megerőszakoltak egy 23 éves lányt, majd halálbüntetésük ellen fellebbezést nyújtottak be. A legfelsőbb bíróság most megerősítette az erőszaktevőkre kiszabott halálbüntetést.

Az indiai legfelsőbb bíróság hétfőn megerősítette a 2012-ben brutálisan megerőszakolt, később a bántalmazásokba belehalt újdelhi diáklány három erőszaktevőjére kiszabott halálbüntetést.

A vádlottak ügyvédje elmondta, hogy a bírák elutasították a három férfi kérelmét a halálbüntetés életfogytiglani börtönbüntetéssé változtatására. A bíróság véleménye szerint nem került napvilágra olyan új információ, amely miatt felül kellene vizsgálni a korábbi ítéletet. Egy negyedik vádlott-társuk is kérvény beadására készül.

A 23 éves orvostanhallgatót 2012 decemberében hat férfi megerőszakolta és összeverte egy buszon. A lányt a bántalmazás után kidobták a mozgó járműből. Két héttel később belehalt sérüléseibe. Az eset Indiában és világszerte hatalmas felzúdulást keltett. A történteket követően ezrek vonultak utcára, hogy tiltakozzanak a szexuális erőszakcselekmények ellen.

A csoportos nemi erőszak egyik elkövetője később öngyilkos lett, míg egy másik enyhébb büntetést kapott társainál, mert kiskorú volt a bűncselekmény elkövetésekor.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top