Aktuális

Kiesett egy kutya a repülőgépből

A csodatacskó kiesett a repülőgépből. Túlélte. Ezután 6 napig kóborolt a sivatagban. Még ezt is túlélte.

Gaspart, a tacskót nem véletlenül nevezik csodakutyának. Az egész történet június végén kezdődött, amikor Gaspar a tulajdonosa barátnőjével, Ligia Gallardóval utazott egy chilei repülőjáraton Santiago de Chiléből Iquique-be, ahol gazdája, Janis Cavieres várta volna őket.

Ligia a protokoll szerint egy kisállathordozóba tette Gaspart, és a csomagtérben szállította. Igen ám, de landoláskor a személyzet közölte vele, hogy sajnos baleset történt, és a kiskutya kiesett útközben.

Valószínűleg az történt, hogy a kisállathordozó leesett a helyéről, majd amikor leszálláskor a csomagtér ajtaja kinyílt, a riadt kutya kiugrott, és egyenesen a Föld legszárazabb helye, az Atacama-sivatag felé vette az irányt.

A post shared by Janis Cavieres (@cavieresjanis) on

Janis, a tulajdonos nem adta fel, hanem kerestetni kezdte a kutyáját – a légitársaság és a katonaság emberei is beszálltak. És csodák csodája: 6 nap múlva meg is találták a sivatagban kóborló tacskót.

Koszos volt, fáradt, lefogyott, de élt – azóta újra a gazdájánál van, és a gyógyulás útjára lépett.

A légitársaság magára vállalta a felelősséget, most próbálják kideríteni, hogy mi okozhatta a balesetet.

(via Oddity Central)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top