Aktuális

Minősíthetetlen stílusban írt a nyilvános szoptatásról – kirúgták

Elfogadhatatlan stílusban kelt ki a nyilvános szoptatás ellen egy amerikai boltvezető. A nőt, aki nem érzi úgy, hogy hibát követett volna el, néhány nappal később kirúgták.

Carly Clark néhány nappal ezelőtt komoly indulatokat és dühöt szabadított magára – és magával együtt munkáltatójára –, miután úgy döntött, hogy a Facebookon, egy nyilvános posztban ad hangot a nyilvános szoptatással kapcsolatos ellenérzéseinek. Azon túl, hogy Carly ebben a bizonyos posztjában minősíthetetlen stílusban írt, veréssel fenyegette meg azt a nőt, aki nyilvánosan szoptatva, a gyerekei előtt próbálja megetetni kisbabáját.

A következő nőt, aki kicsapja a mellét a gyerekeim előtt, kérdezés nélkül megütöm. És, ha nem megy arrébb, a gyerekét is” – írta posztjában az agresszív anyuka. Mondanunk se kell, hogy a felháborító írás azonnal vírusszerűen terjedni kezdett az interneten, és alig néhány óra múlva Carly bejegyzését – valamint munkaadója, a Petsense kisállatkereskedés oldalát is – elözönlötték a dühös és felháborodott kommentek.

nyilvános szoptatás agresszió anyuka

Kép forrása: Facebook

Teljesen megértem, hogy vannak nők, akik nem értenek egyet a nyilvános szoptatással. Nem mindenkinek való ez. Ennek ellenére kikérem magamnak a nyilvánosan szoptató anyák nevében is azt a hangvételt és stílust, amit Carly megengedett magának a posztjában” – írta az egyik hozzászóló.

Egy másik nem volt ennyire elnéző Carlyval. „Ez a bejegyzés túlmegy minden határon. Én is szoptatok, és konkrétan sokkolt, amikor elolvastam. Hogyan fenyegethet bárki egy szoptató anyát azzal, hogy megveri őt és a gyerekét is. Ez elfogadhatatlan” – írta.

Az ügyben néhány nappal később megszólalt Carly munkáltatója, a Petsense kisállatkereskedés-lánc is. Közleményben tudatták, hogy a cég nem tűri az agresszió semmilyen formáját, így az arra buzdítást sem. „A közzétett poszt semmilyen formában nem tükrözi a Petsense és munkatársai értékrendjét, az illető egyéni véleményét írja le.” Hozzátették, a posztot közzé tévő Carly Clark az eset után már nem az alkalmazottjuk. „Őszintén sajnáljuk az esetet, és együtt érzünk mindenkivel, akit személyesen is érintett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top