Aktuális

Kiküldtek egy nőt a budapesti férfi fodrászatból

Távoznia kellett, mert a fodrászatban csak férfiak tartózkodhatnak. A hatóság szerint ezzel nincs semmi baj, mert a nő csak kísérő volt, nem akart hajat vágatni.

Egy budapesti fodrászüzlet bejáratánál NO WOMEN feliratú piktogram hívta fel a figyelmet arra, hogy kizárólag férfiaknak nyújtanak szolgáltatásokat.

Egy nő a férfi ismerősét kísérte a fodrászhoz, de kiküldték az üzletből, mert ott csak férfiak tartózkodhatnak. A nő ezért panaszt nyújtott be az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz.

Szerinte az még elfogadható, ha csak férfiaknak nyújtanak szolgáltatást, de azzal, hogy a nőknek a belépést is megtiltják, megvalósul a nemi alapú hátrányos megkülönböztetés.

A hatóság viszont másképp ítélte meg a helyzetet. Indoklásuk szerint a nő nem akarta igénybe venni a szolgáltatásokat, nem vásárolt terméket sem. Ezért közte és a fodrászat között nem állt fenn olyan jogviszony, amelyben be kellett volna tartani az egyenlő bánásmód követelményét.

A nő kérelmét így elutasították.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top