Aktuális

Sokkoló videót tett közzé a rendőrség egy szentendrei gázolásról

Két nőt és két gyereket ütött el a zebrán egy autós. Csak a szerencsének köszönhető, hogy megúszták.

Kommentár nélkül – ezzel a címmel tett közzé a rendőrség egy videót a Police.hu-n. A térfigyelő kamera által készített felvételhez csak annyit fűztek hozzá: „ezúttal nem történt tragédia, de ez nem a sofőrön múlott”.

Az augusztusban készített videón az látszik, hogy két nő és két gyerek várakozik a kétszer kétsávos út szélén. (Az Index azt írja, az eset Szentendrén történt egy cukrászda előtt, az Attila utcánál.) A belső sávban megáll az egyik autós, mire ők elindulnak a zebrán.

Ekkor a külső sávban nagy sebességgel érkezik egy kocsi, és elgázolja őket. Az is látszik, hogy mindannyian felállnak a gázolás után. Úgy tűnik, nem esett komolyabb bajuk, de ez tényleg csak a szerencsének köszönhető.

A gyalogosok szempontjából komoly veszélyforrás, amikor a többsávos úton megáll egy autó, hogy elengedje a járókelőket, de a másik sávban valaki inkább továbbszáguld.

Tipikus eset, hogy a külső sávban megálló kocsit balra kigyorsítva előzi meg egy türelmetlen és szabálytalan autós, ráadásul ilyenkor szinte nem is látja a másik autótól az úton átkelő gyalogosokat.

Ezért találták ki azt a szabályt, hogy ha zebra előtt a többsávos úton megáll egy autó, akkor a mellette lévő sávban is meg kell állni, nem lehet előzni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top