Aktuális

Unokának adták ki magukat, hogy milliókat csaljanak ki egy nyugdíjasból

Egy csalót még keres a rendőrség.

A rendőrök múlt pénteken fogtak el egy „unokázós” csalót, aki milliókat próbált meg kicsalni egy idős férfiból – írja a Police.hu.

A csaló először augusztus 23-án, az esti órákban hívta fel a budapesti férfit, és az unokájaként mutatkozott be. Közölte vele, hogy balesetet okozott, és szüksége van kétmillió forintra, amiért egy barátját fogja elküldeni. A sértett végül 700 ezer forint készpénzt és arany ékszereket adott át egy megbeszélt helyen az ismeretlen barátnak. A találkozó után az idős férfi felhívta az igazi unokáját, aki elmondta, hogy ő nem okozott semmiféle balesetet.

A csaló másnap ismét telefonált, és elmondta, hogy további kétmillió forintra van szüksége. Ismét találkozót beszéltek meg, az idős férfi ekkor azonban már értesítette a rendőrséget is, az egyenruhások pedig a helyszínen elfogták a 47 éves, gyáli B. Ferencet. A csalót kihallgatták, majd őrizetbe vették, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatására.

Társai ellen a rendőrség elfogatóparancsot adott ki, akik közül L. Ferenc hétfőn 13 órakor feladta magát. A 39 éves Németh Csabát továbbra is keresik. A rendőrség azt kéri, hogy aki a felvételen látható férfit felismeri, tartózkodási helyével kapcsolatosan információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a Telefontanú ingyenesen hívható 06-80-555-111 számán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.

Fotó: Police.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top