nlc.hu
Aktuális

Régikereskedőnek adja ki magát a csaló

Régiségkereskedőnek adja ki magát Budapesten, így méri fel a lakásokat egy csaló

Bár a lakástulajdonos nem akarta beengedni, a csaló egy pillanat alatt benyomakodott az ajtón.

Valaki régiségkereskedőnek adta ki magát, hogy bejusson a lakásokba. Húszezres köteget lobogtat, hogy azonnal fizet, és nem igazán zavarja az sem, hogy semmit nem akarnak eladni neki – írja a Borsonline.

Egy köpcös, micisapkás, simára borotvált, barna dzsekit viselő középkorú úr magát régiségkereskedőnek kiadva a lakásokat hívatlanul, zaklató jelleggel végigcsengeti, és egy szórólapot osztogat – írja a lap egy bejegyzés alapján.

A csaló normálisan viselkedik, amíg szépen beszélnek vele, és bár az illető nem engedte be a lakásába, egy pillanat alatt befurakodott és már körbe is nézett. Csak akkor állt tovább, amikor a lakás tulajdonosa rendőrökkel fenyegette. 

“Ekkor durcás lett, visszakérte a szórólapját és közölte, soha többé nem akar látni! Ez kölcsönös, mert én se őt: vigyázzon vele mindenki!” – írja a posztoló.

A csalás nem ismer határokat. Nemrég különös módon próbáltak meg átverni embereket az egyik közösségi oldalon. A PCWorld szúrta ki, hogy a Facebook-on a minap létrehoztak egy Eva Novak K nevű profilt, mely igyekezett egyértelműen „másolni” Magyarország köztársasági elnökének hivatalos profilját. Az ál-Novák Katalin 200.000 Ft pénzátutalást és karácsonyi ajándékot ígért a posztját lájkolóknak.

kopog az ajtón

Csalók kopogtatnak budapest ajtóin. Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top