Aktuális

Ágyi poloskák csíphettek össze egy 3 hetes kisbabát a Heim Pál Gyermekkórházban

A betegek szerint nem egyedi esetről van szó.

Ágyi poloskák jelentek meg a Heim Pál Gyermekkórház egyik kórtermében. Az egyik rovarról fotó is készült, amit az egyik anyuka fel is töltött a Facebookra – közölte az RTL Klub Híradója.

A rovarok egy édesanyát és három hetes kisbabáját is összecsíphették. Varga Brigitta elmondása szerint az egyik szobatársa szólt neki, hogy valami mászik az ágyán. Ekkor gyorsan odajött az egyik nővér, és egy kémcsőbe tette a poloskát. A többi beteg azt mondta neki, az intézményben már régóta küzdenek a rovarokkal. Anya és fia 11 napot töltöttek a kórházban, a fiatal nő lábán a mai napig látszanak a csípések.

A kórház a Facebookon tájékoztatta a betegeket arról, hogy a nagy forgalom és az intenzív látogatások miatt az intézményen kívülről kerülhetett hozzájuk az ágyi poloska. „A kórház azonnal mindent megtesz annak érdekében, hogy a fertőzöttséget megszüntesse. Jelen pillanatban ágyi poloska fertőzés az adott kórteremben nincs. A többi kórteremben a biztonsági fertőtlenítés folyamatban van” – írták.

Az RTL emlékeztet, hogy Magyarországon törvény szabályozza, hogy olyan helyeken, ahol a lakók gyakran cserélődnek, évente kétszer kell megelőző irtást végezni. Egy megkérdezett szakértő, Szigeti Zsolt szerint azonban sokszor ez sem elég.

Az ágyi poloska betegséget nem terjeszt, de a csípése nagyon kellemetlen, égető. A kórházakban azért is veszélyes a megjelenése, mert a betegek könnyen hazavihetnek a ruhájukon vagy a táskájukban egy megtermékenyített nőstényt.

Az RTL Klub riportja:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top