Aktuális

Meghalt Tom Rickman

Hetvennyolc éves korában elhunyt Tom Rickman hollywoodi forgatókönyvíró és filmrendező.

Elhunyt Tom Rickman, híres amerikai forgatókönyvíró, akinek olyan filmeket köszönhetünk, mint a Burt Raynolds főszereplésével készült Hooper vagy A szénbányász lánya című alkotás, amiért Rickmant Oscar-díjra is jelölték, a címszereplő Sissy Spacek pedig meg is nyerte.

A filmes rákbeteg volt, hetvennyolc éves korában érte a halál. Halálhírét kollégája, Nicholas Meyer közölte Facebook-oldalán csütörtökön.

„Nehéz szívvel tudatom, hogy kedves barátom és kollégám, Tom Rickman hosszú és bátor küzdelem elhunyt. Amikor először jöttem Hollywoodba, Tom a város legkeresettebb írója volt, és gyűlöltem őt, gyűlöltem, amíg nem találkoztam vele, aztán ettől a naptól szerettem” – írja Meyer.

Rickman rendezőként az 1984-es Folyami patkányok című filmmel debütált, aminek természetesen forgatókönyvét is ő írta. Olyan neveket rendezett, mint Tommy Lee Jones, Martha Plimpton és Brian Dennehy.

Tom Rickmant többször jelölték Emmy-díjra is, Jack Lamon pedig Rickman Leckék az életről (Tuesdays with Morrie) című filmjében nyújtott alakítása után kapott Golden Globe-díjat.

Hollywoodreporter

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top