Aktuális

Figyelem! Az utolsó lehetőségek egyike az óraátállításra?

Az biztos, hogy 2018. október 28-án hajnalban még lesz óraátállítás, így jelöljük be a naptárban, nehogy elfelejtsük. De már nem sokáig kell az órát figyelnünk és tekergetnünk, hiszen nagy valószínűséggel jövőre eltörlik az óraátállítást.

A téli időszámításra október 28-án hajnalban kell felkészülnünk, mégpedig a szokásos óraátállítással. Hajnali 3-ról 2-ra kell visszaállítani az óramutatókat. Már ha egyáltalán kell óramutatókkal foglalatoskodnunk ebben a digitalizált világban.

Vége az óraátállításnak

Az biztos, hogy ebben az évben ez lesz az utolsó óraátállítás, hiszen október 28-án hajnalban a nyáriról átállunk a téli időszámításra, és hajnali 3-ról 2-re állítjuk vissza az óramutatókat, vagy ahogy szoktuk mondani, „egy órával tovább alhatunk”.

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke a nyilvános konzultáció eredményeire hivatkozva bejelentette még augusztus végén, hogy javasolni fogja 2019-től az évszakokhoz kötött óraátállítás eltörlését.

euronews GIF - Find & Share on GIPHY

Discover & share this euronews GIF with everyone you know. GIPHY is how you search, share, discover, and create GIFs.

Óraátállítás nélkül zökkenőmentesen

Jövő év áprilisáig minden tagállam nyilatkozik, hogy melyik időszámításhoz szeretne csatlakozni. Akik a nyárit választják, azoknak 2019. március 31-én lesz az utolsó kötelező óraátállítás. Míg a téli időszámítást választó tagállamok 2019. október 27-én vesznek részt utoljára az óraátállításban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top