Aktuális

Letartóztatták a 4 hónapos gyermekét vízbe fojtó sülysápi nőt

Saját maga jelentette be a rendőrségen, hogy megölte a gyermekét.

Letartóztatták a rendőrök azt a sülysápi nőt, aki a gyanú szerint megfojtotta négy hónapos csecsemőjét. A Pest Megyei Főügyészség közleménye szerint a nő maga jelentette be a rendőrségen, hogy megölte a gyermeket.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, pénteken holtan találtak egy négy hónapos kisbabát egy sülysápi családi házban. A hétvégén még csak annyit lehetett tudni, hogy a rendőrök egy bejelentés után mentek ki a helyszínre. Hamarosan az is kiderült, hogy a gyanú szerint saját édesanyja ölhette meg a gyereket.

Az ügyészség most további részleteket közölt a gyomorforgató esetről. A sülysápi nő a gyanú szerint október 26-án a déli órákban egyedül volt otthon a négy hónapos babával. Az anya vizet engedett a fürdőkádba, levetkőztette a gyermeket, majd addig tartotta a víz alatt, amíg a gyermek életét vesztette. A nő ezután Szolnokra utazott, ahol maga tett bejelentést a rendőrségen.

MTI/Lakatos Péter

MTI/Lakatos Péter

A nő korábban megfelelően ellátta a kisbabát, agresszív magatartást a bűncselekmény napjáig nem tanúsított sem a gyermekkel, sem más személlyel szemben.

A nyomozó hatóság a nővel szemben tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének gyanúját közölte. Ennek a bűncselekménynek a tárgyi súlya kimagasló, ezért tartani lehet attól, hogy szabadon hagyása esetén megszökne. A nyomozás jelenlegi szakaszában a nő hatóságok előtti megjelenése csak a letartóztatásával biztosítható, a Pest Megyei Főügyészség ezért tett indítványt a nő letartóztatásának elrendelésére – írták a közleményben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top