nlc.hu
Aktuális

50 év után kiderült a meggyilkolt nő személyazonossága

Ötven év után derült ki a kanadai „folyóban talált hölgy” személyazonossága

Sőt, még a gyilkosát is sikerült elkapni.
Jewell Langford

A kanadai rendőrség azonosította a “Nation River Lady” néven ismert nőt, közel öt évtizeddel azután, hogy holtan találták meg egy ontariói folyóban – írta meg a CNN a hatóság közleménye alapján.

Jewell “Lalla” Langford, leánykori nevén Parchman 1975 áprilisában Montréalba utazott, de nem tért haza, és családja bejelentette eltűnését – közölte szerdán az Ontario tartományi rendőrség sajtóközleményben.

A rendőrség szerint a 48 éves Langford “Nation River Lady” néven vált ismertté miután az Ontario keleti részén található Nation folyóban 1975. május 3-án megtalálták a maradványait.

Langfordot egy lapos, műanyaggal borított tévékábellel fojtották meg – közölte a DNS Doe Project, egy nonprofit szervezet, amely ismeretlen holttestek azonosításán dolgozik géntechnológia segítségével, és amely segített a rendőrségnek Langford ügyében. A szervezet szerint a kezét és a bokáját is összekötözték egy férfi nyakkendővel, az arcát pedig egy konyharuhával tekerték be.

A hatóságnak 40 évig nem sikerült megoldani az ügyet, végül pedig az vezetett nyomra, hogy 2019-ben torontói Törvényszéki Tudományok Központja felfedezte, hogy a folyóban talált hölgy DNS-e egyezést mutat egy helyi családéval.

A nyomozás új lendületet kapott, végül pedig a nő gyilkosát is sikerült megtalálni. A 81 éves Rodney Nichols ellen tavaly év végén emeltek vádat Langford megölésének vádjával az ontariói bíróságon.

„A tudomány fejlődésének és az összes érintett nyomozó kollektív elkötelezettségének köszönhetően sikerült megoldani az ügyet” – mondta Daniel Nadeau nyomozó felügyelő az OPP Bűnügyi Nyomozó Osztályának szóvivője. „Elégedettek lehetünk a nyomozás eredményével, és azzal, hogy Jewell Langford földi maradványait sikerült visszaadnunk szeretteinek.”

A rendőrség azt is elmondta, hogy Langford és a gyilkosa ismerték egymást, de azt nem részletezték, hogy milyen kapcsolatban álltak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top