Aktuális

Durva baki miatt úszhatta meg eddig a soroksári nő gyilkosa

Már évekkel korábban is elkaphatták volna a soroksári nő gyilkosát.

A Blikk szerint emberi mulasztás miatt nem kaphatták el öt éven keresztül a soroksári futónő, Gy. Krisztina gyilkosát. Először a hvg.hu írt róla, hogy amikor az ügyben gyanúsított R. Szilvesztert pár héttel a gyilkosság után betörés miatt börtönbe zárták, nála volt a meggyilkolt nő mobiltelefonja, amit az ilyenkor szokásos protokoll szerint a többi holmijával együtt letétbe helyezett a börtönben.

A Blikk szerint amennyiben a rendőrség a gyilkosság után azonnal körözni kezdi a soroksári nő telefonját, nagyon gyorsan pont kerülhetett volna az ügy végére – ez azonban tudomásuk szerint nem történt meg, pedig az áldozat férje még a nyomozás elején átadta a készülék papírjait, többek között a gyári számot is a rendőrségnek.

A lap szerint amikor a gyanúsított férfi betörés miatt börtönbe került egy hónappal a gyilkosság után, az ilyenkor szokásos módon le is ellenőrizték a telefon adatait a központi nyilvántartásban, de nem találtak egyezést, mivel ott nem szerepeltek a soroksári nő telefonjának adatai.

A férfi ügyvédje a lapnak azt nyilatkozta:

Miután kiderült számomra, hogy az áldozat telefonját találták meg védencem letétjében, azt hittem, Siófokon hibáztak, mert nem futtatták át a gyári számokat a központi nyilvántartásban. Múlt héten azonban bent jártam Szilveszternél a börtönben, és ő elmondta, hogy Siófokon szabályszerűen jártak el, csak éppen a gép semmit sem jelzett. Ebből arra következtetek, hogy Krisztina mobiljának adatai nem voltak rögzítve a rendőrségen.

Police.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top