Aktuális

Soroksári gyilkosság: mégsem került meg Gy. Krisztina gyilkosa

Negatív lett a DNS-teszt.

A napokban mi is beszámoltunk róla, hogy egy nő besétált a rendőrségre, és vallomást tett arról, hogy szerinte volt párja, „N.” gyilkolhatta meg öt évvel ezelőtt a soroksári futónőt, Gy. Krisztinát.

A nő azért gyanakodott, mert N. a gyilkosság idején a környéken dolgozott ipari alpinistaként egy ház szigetelésén, és amikor egyszer hazatért, karmolásnyomok voltak az arcán, és meg volt dagadva a keze. Emellett pont olyan szürke Renault Megane típusú autója volt, mint amit a rendőrök kerestek, de azt a gyilkosság után bontóba adta. Ráadásul a nő felfedezte N.-t a gyilkosság első évfordulóján rendezett emlékfutás résztvevőiről készült csoportképen is, pedig N. ekkor már 250 kilométerre lakott a gyilkosság helyszínétől.

A rendőrség vizsgálatot indított az asszony vallomása nyomán, amelynek során kiderült, hogy biztosan nem N. követte el a gyilkosságot. Az igazságügyi szakértők ugyanis összehasonlították a férfi édesanyjától rögzített DNS-t az áldozat testéről rögzített, középkorú férfitól származó anyagmaradvánnyal, és nem egyeztek a minták – tudta meg a Pesti Srácok.

Ahogyan az közismert, Gy. Krisztinát 2013. szeptember 25-én este gyilkolták meg, a tettest azóta sem sikerült megtalálniuk a hatóságoknak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top