Aktuális

Szemétszállítás: már üresek a kukák az érintett településeken

Elvitték a szemetet azokon a településeken, ahol szerdánként várták a kukást – állítja a katasztrófavédelem.

Úgy tűnik, lett megoldása a szemétszállítási krízisnek, szerdán ugyanis Pest megye 17 és Nógrád megye 12 településének lakossági hulladékát gyűjtik össze a katasztrófavédelem emberei. A következő napokban is a megszokott ütemterv szerint látják el a hulladékszállítást: Pest megyében – az eddigiekhez hasonlóan – szombaton is dolgoznak.

Az elmúlt napokban el nem szállított hulladékot is várhatóan napokon belül mindenhonnan begyűjtik a katasztrófavédelem irányítása mellett – írta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF), kiemelve: a katasztrófavédelem célja, hogy az „emberek semmilyen változást ne érezzenek a szolgáltatás menetében, mindenhol a megszokott időben és módon történjen a hulladékszállítás”.

Forrás: Pexels

A katasztrófavédelem jogszabályi kötelezettségének megfelelően október 31-én átvette a hulladékszállítás irányítását és a szervezési feladatokat a Zöld Híd Kft. korábbi szolgáltatási területén, Pest és Nógrád megye összesen 116 településén.

A katasztrófavédelem szakemberei reggel óta a szolgáltatás elvégzésére kötelezett cégek telephelyein dolgoznak, irányítják és összehangolják a munkafolyamatokat, kezelik a felmerülő problémákat, hogy mindenhol zökkenőmentes legyen a hulladék elszállítása – írta az OKF.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top