Aktuális

Szemétszállítási káosz: téged is berendelhetnek kukásnak

Egyelőre van elég ember a szükségellátásra kötelezett cégnél, de ha ők nem végzik el a munkát, a lakosságot is bevonhatják.

Bár október 31-én visszavonták a 116 település szemétszállítását végző Zöld Híd Nonprofit Kft. engedélyét, a döntéstől függetlenül továbbra is ez a cég viszi el a lakossági hulladékot az érintett Pest és Nógrád megyei településekről.

Az Országos Katasztrófavédelmi Hivatal ugyanis szükségellátás keretében kötelezte a kft-t, hogy a megszokott rendben kezdje meg a kommunális hulladék elszállítását. Ennek a költségeit a katasztrófavédelem állja – írja a Napi.hu.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a szükségellátás egy hétig vagy egy évig tart majd, de várhatóan legalább egy hónapig érvényben marad.

A cégnek a szemétszállító autók üzemeltetéséhez kukásokat is biztosítania kell. Egyelőre a Zöld Híd több száz dolgozója kitart a kft. mellett.

Ha ők mégsem végeznék el a munkát, akkor a kormányrendelet szerint közfoglalkoztatottak látnák el a feladatot. Végső esetben pedig akár a lakosságot is mozgósíthatják.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top