Aktuális

Olaszországban kapcsolták le a ferihegyi poggyászfosztogatókat

A Róma–Budapest-járat utasainak bőröndjeit felforgató rakodómunkásokat egy pénzzel teli bőrönddel csalták lépre a magyar rendőrök.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, reptéri tolvajok rendszeresen fosztogatják a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre érkező járatok utasainak csomagjait. Az MTI híre szerint a Repülőtéri Rendőri Igazgatóság (RRI) nyomozói az „alkalomszerű” poggyászfosztogatások visszaszorítása érdekében idén több mint ötezer repülőgép csomagrakodását figyelték meg. Mint közleményükben írták, ezeknek az ellenőrzéseknek „látható és operatív” elemei is vannak.

Fotó: MTI Fotó / Mohai Balázs

Az akciónak köszönhetően sikerült lebuktatniuk a Róma–Budapest-járaton garázdálkodó tolvajokat; korábban több utas is panaszt tett, hogy az olasz fővárosból hazatérve azt vette észre, hogy megdézsmálták a csomagjait.

Az RRI nyomozói 2018. november 8-án feladtak egy bőröndöt Rómában, amelyben készpénzt helyeztek el, miután feljegyezték a bankjegyek sorszámát. A gép érkezése után konstatálták, hogy a pénz eltűnt, ráadásul több utas is feljelentést tett, mert a feladott bőröndjeiket kinyitva és felforgatva kapták meg; mint kiderült, összesen kilenc csomagot nyitottak fel.

A nyomozók azonnal ellenőrizték a repülőt kipakoló munkásokat, de nem találtak náluk lopott értékeket. Miután felmerült a gyanú, hogy a bőröndöket Rómában, a gép bepakolásakor nyitották fel, az RRI munkatársai felvették a kapcsolatot az olasz hatóságokkal, akik az ott dolgozó rakodóknál meg is találták a magyar nyomozók által feladott készpénzt, valamint egyéb értéktárgyakat.

Tekintve, hogy a poggyászfosztogatás nemzetközi jelenség, a rendőrség továbbra is azt tanácsolja az utazóknak, hogy ne tegyenek nagyobb értékű műszaki cikkeket, készpénzt és ékszereket a bőröndjükbe.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top