Aktuális

Munkaerőhiány a börtönökben: akár félmilliót is megkereshetsz

Több állást is meghirdettek a hazai börtönök, ahol már a börtönőri állásért is szép summát fizetnek.

Több magyar börtönben is hiány van fegyőrökből, az egyik álláshirdetési oldalon három intézmény is börtönőröket keres.

A Márianosztrai Fegyház és Börtönbe körlet- és biztonsági felügyelőt várnak bruttó 230 ezer forintos kezdő fizetésért. A főbb feladatok közé tartozik a fogvatartottak őrzése, felügyelete, ellenőrzése és a munkáltatásuk biztosítása – írja a Pénzcentrum.

Az állásra azok a 18 évesnél idősebbek jelentkezhetnek, akik magyar állampolgárok, büntetlen előéletűek, legalább érettségijük van, és megfelelnek a egészségügyi, pszichológiai és fizikai alkalmassági teszteken. Tapasztalat nem szükséges.

Szintén a márianosztrai börtönbe keresnek börtönorvost. Ehhez már természetesen orvosi diploma kell, ám cserébe 541 ezer forintos havi bért, cafetériát, utazási költségtérítést és ha kell, szolgálati lakást kínálnak. Ugyanide várják azok jelentkezését, akik szakpszichológusként dolgoznának a börtönben.

De nem a márianosztrai börtön az egyetlen, amely munkaerőt keres. A Szegedi Fegyház és Börtön biztonsági- és körletfelügyelői állás hirdetett bruttó 230 ezerért, a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet pedig ugyanennyi pénzért várja a börtönőrök jelentkezését.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top