Aktuális

Egy csomag rágóért vették rá a lányokat a pornóforgatásra

A múltunkat mutatja be egy dokufilmsorozat. Meg egy kicsit a jelenünket – és ami a kettő között eltelt. Szembenézés indul!

Mocskos beszédet bírod? Szuka, ilyenek? Told kijjebb a puncidat! – hangoznak a mondatok a dokumentumfilmen, és az ember kínosan érzi, elszégyelli magát, felfordul a gyomra, vagy épp szomorú lesz – lelki alkattól függően. Pedig jobb tisztában lenni vele: ez a valóság. Vagy épp ez volt – merthogy a Spektrum TV új sorozata a rendszerváltástól napjainkig tekinti át életünk egy-egy területét, igencsak izgalmasan. És ami a fő: tabumentesen. Mert félrefordíthatjuk a fejünket, amikor azt látjuk, hogy a tinédzserkorból épp csak kinőtt kelet-európai lány hogyan húzza fel a mellén a pólót, hogy megmutassa az árut Pierre Woodman „análpápának”, képzelhetjük magunkat a szülei helyébe, és érezhetjük magunkat rosszul, de akkor nem fogunk többet megtudni a minket körülvevő világról, jelen esetben annak is a pornóipar részéről.

Pierre Woodman pornóproducer (Profimedia)

Elképesztő jelenetek. A Coky Ice néven híressé vált pornószínész az egyik pillanatban még egy szőke nő szájába adja a péniszét a kamerák előtt, a másikban a kisfiaival játszik a kertben. Az orosz felnőttfilm-producer fiatal, meztelen lányokat szemlél a rúdon, majd átmegy a szomszéd helyiségbe, hogy karjába vegye gőgicsélő kisbabáját.

Ilyen ez a pornó: ami a filmen izgalmas, tökéletes és élvezetes, az a valóságban esetenként nehéz, fájdalmas vagy épp a lehető leghétköznapibban untató. A főszereplők pedig hétköznapi emberek – mint mi.

Monique Covet egykori pornószínésznő (Profimedia)

A stáb forgatott Franciaországban, Oroszországban és Magyarországon is – hogy megtudja, hogyan toborozták a szereplőket a „hőskorban”, és milyen életet kínált ez az iparág az egykori szocialista blokkból érkező fiatal lányoknak. „Sokuknak már az elég volt, ha adtál nekik egy farmert, egy csomag rágót vagy 15 dollárt, és boldogok voltak” – mondja Woodman, aki castingvideóival vált ismertté a kilencvenesekben. Állítóval ötezer nővel szexelt már, a szereplőit pedig sokszor plázákban szólította meg. „Akkoriban hatvan produkció is forgott egyszerre Budapesten” – meséli. „Az anyukám tud erről, az egész családom tudja, de nem örülnek” – mondja egy lány, aki épp a forgatás idején érkezik meghallgatásra. Majd vágás, és Monique Covet-t, a pornó nagyasszonyát látjuk, aki már tizennégy éve él Olaszországban. Több mint száz filmben szerepelt azóta, hogy tizennyolc éves korában bekerült ebbe a világba. „Minden jobb volt, mint hazamenni” – mondja.

Amatőr szinten (Profimedia)

A rendszerváltás évtizedeken át elfojtott vágyakat hozott felszínre a kelet-közép-európai országokban – tűrt és tiltott gondolatok szabadultak el. Hogyan válhatott ismert pornóközponttá Budapest és Prága? Miért fordultak milliók az ezotéria felé? Miből élnek a divatdiktátorok és insta-sztárok? Milyen a régi és újgazdagok világa? Mit jelent a gasztroforradalom? A Spektrum csatornán futó sorozat hetente válaszol majd egy-egy kérdésre, miközben megmutatja a múltat és a gyakran extrém jelent. Műsorvezetőnek Emir Kusturicát nyerték meg; jó lesz.

Volt egyszer egy vadkelet csütörtökönként 22 órától a Spektrum csatornán. Első adás: november 22.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top