Aktuális

Majdani tanítványát segítette világra egykor a bába

Tracy Jones teljesen elképedt, amikor megtudta, hogy fiatal tanítványa egyike azoknak a babáknak, akiknek a megszületésénél segédkezett.

Majdani tanítványát segítette világra egy brit bába húsz évvel ezelőtt – írja a Story Trender. Tracy Jones, a shropshire-i Oswestry egyik kórházának szülésznője, aki hosszú pályafutása során több száz újszülött megszületésénél segédkezett, nagyon meglepődött, amikor megtudta, hogy tanítványa, Georgina Peate is ezek közé a babák közé tartozik.

Fotó: Shrewsbury and Telford Hospital NHS Trust / Caters News

A két nő véletlenül találkozott újra egymással – méghozzá azon az osztályon, ahol a fiatal bábatanonc is született. Csak azután derült ki, hogy Tracy volt a bábája, miután puszta kíváncsiságból úgy döntöttek, átlapozzák a húsz évvel ezelőtti nyilvántartásokat.

„Tudtam, hogy ezen az osztályon születtem, de arról fogalmam sem volt, hogy Tracy vezette le a szülést – mondta Georgia. – Amikor egy csendes délutánon megnéztük a kartotékokat, először egyikünk sem akarta elhinni, hogy tényleg így történt.

Tracy már 32 éve dolgozik szülésznőként az osztályon. „Időnként igazán furcsa dolgokat produkál a sors – mondta. – Húsz évvel ezelőtt abban segítettem, hogy megszülethessen, most pedig abban, hogy ahogy én, ő is bába legyen. Ez igazán hihetetlen érzés”– nyilatkozta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top