Aktuális

Egy csésze tea mentette meg a mellrákos nő életét

Állítása szerint nem vette volna észre időben a daganatot, ha aznap nem iszik egy teát.

Kis túlzással egy csésze teának köszönheti az életét a 44 éves Nicola Fairbrass. A brit nő tavaly novemberben ugyanis úgy döntött, hogy lefekvés előtt megiszik egy bögre teát, ahogy azonban az ágyában fekve odanyúlt a bögréért, hirtelen egy csomót érzett a bal mellében.

Két hétig nem nagyon foglalkoztam vele, azt gondoltam, egy ciszta vagy valami ilyesmi. Lassan azonban nagyobb lett

– emlékezett vissza.

Két hét múlva orvoshoz fordult, és kiderült, hogy nem alaptalanul aggódott: közölték vele, hogy harmadik stádiumú mellrákja van. Az orvosok először azt mondták neki, csak a masztektómia segíthet, végül azonban úgy döntöttek, hogy először megpróbálkoznak a kemoterápiával.

Szerencsére a kezelés működött, idén szeptemberben pedig csaknem egy év intenzív terápiát követően teljesen gyógyultnak minősítették, igaz, a következő öt-tíz évben folyamatos gyógyszerezésre szorul, hogy semmiképpen se újuljon ki a daganat.

Imádom a teát, és úgy gondolom, bizonyos szempontból a tea mentette meg az életemet

– mondta a nő, majd hozzátette:

Mindenkinek azt tanácsolom, hogyha éreztek magatokon egy csomót, ne késlekedjetek, azonnal forduljatok orvoshoz. Úgy gondolom, az emberek nem ellenőrzik az ilyesmit elég gyakran. Úgyhogy most erre szeretném felhívni a figyelmet.

(Story Trender)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top