Aktuális

Durva bosszút állt egy kis szarvas az orvvadászon

Eszelős mellékbüntetést kapott egy orvvadász az Egyesült Államokban, másfél éves börtönbüntetése alatt minden hónapban meg kell néznie a Bambit.

Legalább havonta egyszer meg kell néznie egy börtönbe csukott amerikai orvvadásznak a Walt Disney filmstúdió Bambi című 1942-es animációs filmklasszikusát, amelyben egy kis szarvasborjú vadorzók miatt veszíti el anyját.

Egy Missouri állambeli bíróság a 15 hónapos szabadságvesztés mellékbüntetéseként szabta ki a lelkiismert-vizsgálatra ösztönző rajzfilm többszöri kötelező megtekintését egy 29 éves orvvadászra, aki apjával és fivéreivel több száz őzet és szarvast ejtett el illegálisan az elmúlt három évben.

A bíróság szerint a vadorzócsalád minden létező vadászati szabályt megszegett. Nem is húsukért vadásztak a szarvasokra: a lelőtt állatok fejét trófeaként hazavitték, tetemüket pedig a helyszínen hagyták.

Az állam természetvédelmi hivatala dicsérte a bírót, amiért ítéletével „tágabb összefüggéseibe helyezte” a vadorzó tetteit.

MTI

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top