Aktuális

Levinnék a föld alá a szentendrei HÉV-et

Az óbudai polgármester szerint ez jelentősen javítaná Észak-Buda és az agglomeráció közlekedését. Bús Balázs a HÉV-vonal tetején egy gyorsforgalmi kerékpárutat is építtetne.

Az óbudai polgármester szerint le kellene vinni a szentendrei HÉV-et a föld alá – írja az Infostart. Bús Balázs úgy látja, ez a fejlesztés jelentősen javítaná Észak-Buda és az agglomeráció közlekedését; sokan letennék az autót, ha a HÉV-vonal tetején kialakított gyorsforgalmi kerékpárúton kerekezhetnének be a városba.

Fotó: MTI Fotó / Koszticsák Szilárd

Évek óta ismeretes, hogy a harmadik kerület közlekedési problémái a HÉV szintbeli kereszteződéseiből fakadnak – mondta a polgármester, aki példaként Békásmegyeren a pünkösdfürdői csomópontot, illetve Kaszásdűlőt említette, de hozzátette, hogy Csillaghegyen is van két ilyen csomópont. Ezek Bús Balázs szerint szinte kettévágják a kerület közlekedését és beláthatatlan dugókat eredményeznek.

A polgármester úgy látja, le kell vinni a HÉV-et a föld alá akár Szentendréig, a tetején pedig egy gyorsforgalmi kerékpáros sztrádát kell létrehozni. Mint mondta, meggyőződése, hogy ha biciklivel gyorsan be lehetne jutni a városba, sokan letennék az autót, és a kerület közlekedése is lélegzethez jutna.

Bús Balázs közölte: már javában lobbiznak a terv megvalósításáért. A fejlesztés legalább 10-15 évet venne igénybe, de szerinte nemcsak Észak-Budának, hanem az északi agglomerációnak és a fővárosnak is fontos lenne. A polgármester bízik abban, hogy a fejlesztési tanács is napirendre tűzi majd a javaslatot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top