Aktuális

Előbb szabadulhatott a javítóból a 6 éves szekszárdi kislány gyilkosa

Újabb részletek derültek ki a 19 éves fiatalról.

Újabb részletek derültek ki a nagy indulatokat kavart szekszárdi gyerekgyilkosság gyanúsítottjával kapcsolatban. A Bors a rokonoktól úgy tudja, hogy a 19 éves K. Dánielnek 2016-tól kezdve három évet kellett volna javítóintézetben töltenie, de már egy év után kiengedték.

A lap értesülései szerint a fiatal 2016-ban életveszélyes fenyegetőzések miatt került a Debreceni Javítóintézet Nagykanizsai Telephelyére, ahol gyógyszeres kezelés alatt állt. Ott-tartózkodása során öngyilkossággal fenyegetőzött, illetve több alkalommal tűt is nyelt. Utóbbival általában az a céljuk a javítósoknak, hogy kórházba kerüljenek, ahonnan könnyebb megszökniük. Azt egyelőre nem tudni, hogy a fiatal fiú miért szabadulhatott korábban.

A szekszárdi gyerekgyilkosságról korábban többször is beszámoltunk. A 6 éves Leonetta holttestére péntek délután találtak rá a Séd patakban. A rendőrök a gyilkossággal a kislány unokatestvérét, K. Dánielt gyanúsítják, aki részleges beismerő vallomást tett. A fiatalt drogproblémái és pszichés állapota miatt veszélyesnek tartották a környékbeliek. Leonetta édesapja lapunknak azt nyilatkozta, a fiút számos pszichiátrián kezelték már, de az édesanyja tavaly nyáron saját felelősségére hazahozta őt.

K. Dániel jelenleg gyámság alatt áll, amit két éve rendelt el a bíróság, mert úgy találták, hogy nem teljesen beszámítható. A gyerekgyilkossággal kapcsolatban az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben újra vizsgálni fogják a beszámíthatóságát. Így még az is lehet, hogy megússza a büntetést. A Bors szerint amikor fiatal férfi megtudta, hogy gyanúsítják, öngyilkosságot kísérelt meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top