Aktuális

Megcsapkodta az orvos a 18 éves ápolótanonc lány fenekét

A szakmai gyakorlat első napján.

Megcsapkodta egy orvos egy egészségügyi szakgimnáziumos diáklány fenekét, aki ápolói szakmai gyakorlatának első napját töltötte a Bajcsy kórház 17. kerületi szakrendelőjében – írja az Index.

A 18 éves Zsófia erről először egy zárt Facebook-csoportban számolt be. A lány tizenegyedikes tanuló egy egészségügyi szakgimnáziumban, éppen az eset másnapján töltötte be a tizennyolcat.

Ahogy beléptem, egy idős doktor urat láttam meg, köszönt, majd mondta hogy adjak egy pacsit. Adtam. Majd meglátta, hogy kicsit ki van szakadva a térdemnél a nadrág (mai divat), megkérdezte nem félek-e, hogy megfázom. Válaszoltam hogy nem, jó idő van. Erre azt mondta, forduljak meg. Nem értettem, mit akarhat, de hát megfordultam. Picit a fenekemre csapott. Azt mondta, hogy ezt azért kaptam mert kicsit ki van szakadva. Kicsit furcsálltam a helyzetet, de eltekintettem tőle. Majd eltelik két-három óra. Alhasi fájdalmaim voltak, átkísért a nőgyógyászatra. Ahogy ment kifelé, akkorát a fenekemre csapott, hogy a másik szobában hallotta az osztálytársam. Én lefagytam. Nem is tudtam lereagálni, amit már sajnálok. Fájt. Már első napon, egy idős Doktor Úr hogy teheti ezt meg?

– írta a lány a bejegyzésben.

A lány édesapja először személyesen, majd e-mailben is panaszt tett az ügyben: arra kérte az osztály főorvosát, hogy vizsgálja ki az esetet, és ha szükséges, tegyen etikai, jogi lépéseket. Az eset március 11-én történt, a kórház március 18-i válaszlevele szerint pedig a panaszt továbbították a Bajcsy kórház jogi osztályának. Eközben Zsófia az iskolában is beszámolt a történtekről a szakmai gyakorlatokat szervező tanárnak és az osztályfőnökének is.

Az Index megkereste a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet főigazgatóját. A lap azt az információt kapta, hogy a panasz kivizsgálása folyamatban van, bővebb tájékoztatást azonban jelenleg nem adhatnak.

Kiemelt képünk illusztráció (iStock)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top