Aktuális

Meghalt a pszichiátrián a 21 éves Árpád, nem büntetik meg az orvost

A dunaújvárosi kórház pszichiátriai osztályán kezelték a fiút, az orvosnak nem kell börtönbe mennie.

Nem megy börtönbe az a pszichiáternő, aki a dunaújvárosi kórházban meghalt 21 éves fiút kezelte. Pedig az igazságügyi orvosszakértői vélemény szerint a pszichiáternő többszörös szakmai szabályszegést követett el – számolt be a Tények.

A fiú, Árpád 4 évvel ezelőtt halt meg a kórház pszichiátriai osztályán. Rosszul volt, nem evett, és remegett. Édesanyja azt mondta korábban, azt hitték, drog miatt került ilyen állapotba, ezért nagyon erős pszichiátriai szereket kapott.

Kiabáltam az ápolóval, mit csináltak a gyerekemmel, milyen állapotban van? Mit műveltek vele? Mondtam, hogy kötözzék ki, csináljanak vele valamit, mert meg fog halni. Azt mondta erre az ápoló, hogy nem fog meghalni, nyugodjon meg anyuka, nem kell hisztizni

– mondta korábban Árpád édesanyja.

Az anyát képviselő szervezet egyik tagja szerint az igazságügyi orvosszakértői vélemény megállapította, hogy a pszichiáternő többszörös szakmai szabályszegést követett el. Ez alkalmas lehet foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés megállapítására.

Az orvos egyelőre nem kapott büntetést. A bíróság tárgyaláson kívül hozott egy büntető végzést, amelyben próbaidőre elhalasztották a büntetést kiszabását. Arra hivatkoznak, hogy egy idős orvosról van szó, aki büntetlen előéletű.

Az édesanyja felháborítónak tartja a bíróság döntését. Úgy érzi, nem tud elhunyt fiának igazságot szolgáltatni. A család ezután megpróbál a legfőbb ügyészhez, esetleg a Kúriához fordulni.

Korábban a kórház főigazgatója azt mondta, hogy a kórház részéről sem szabálytalanság, sem mulasztás nem történt. A pszichiáternő úgy nyilatkozott, hogy végre lezárták az ügyet, az ő lelkiismerete pedig tiszta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top