Aktuális

Kopár pusztaságot hagyott maga után a fonyódi berektűz – hátborzongató fotók

Száz hektáron égett a nádas Fonyódnál, a Turul utca és az M7-es autópálya közötti szakaszon, csaknem 24 órán át tartó megfeszített munkával sikerült eloltani.

Nyolc településről csaknem ötven tűzoltó vett részt az oltásban – írta honlapján a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság péntek délután.

A csütörtök délutáni riasztást követően a marcali, a siófoki és a keszthelyi hivatásos, illetve a balatonboglári önkormányzati tűzoltók érkeztek a helyszínre, amelyet csak gyalogosan lehetett megközelíteni. Az egységek szikracsapókkal kezdték meg az oltást több különböző helyszínen, több oldalról támadva a tüzet.

A munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A szeles időjárás nehezítette a lángok oltását, ezért az éjszaka során a tűzoltásvezető elrendelte a kaposvári hivatásos egységek riasztását. Buzsákról, Fonyódról és Somogyszentpálról pedig önkéntes tűzoltók is érkeztek a helyszínre. Ellentüzet gyújtva sikerült megakadályozni, hogy a tűz átterjedjen egy még nagyobb területre.

A tűzoltók péntek kora reggelre négy vízsugárral előbb körülhatárolták a tüzet, majd eloltották a lángokat – írja az MTI.

A berektűz utáni állapotokról Németh Levente fotós készített képeket.

Fotó: Németh Levente

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top