nlc.hu
Aktuális
Óvodai bántalmazások Fonyódon

Hónapokon keresztül „terrorizálta” a gyerekeket egy óvodapedagógus Fonyódon – állítják a szülők

A rendőrség büntetőeljárást indított.
óvoda

Fonyódon több óvodás hónapokon keresztül folyamatos lelki terrorban élt, sírva kelt és feküdt le aludni is. Több szülő először tanácstalan volt, miért sír mindennap a gyermeke. Az intézmény előtt gyermekeikre várva és beszélgetve derült ki, hogy sokuknál fennáll ez a helyzet, amit az egyik csoportban történt személycsere váltott ki – értesült az Index.

A Balatonlelléről érkező új óvodapedagógus “munkamódszerei” miatt már abban az óvodában is panasszal éltek, ahol csaknem húsz éven át dolgozott – tudta meg az egyik szülő. Mint a portál írja, a fonyódi oviban egyik esetben szekrénybe zárt egy kisfiút, egy másikat erősen megrázott, sokszor üvöltött a gyerekekkel, előfordult, hogy az egyik ovist szájon vágatta saját magával, amiért megharapott valakit, egy másik esetben pedig kiültette a gyerekeket a folyosóra, állítólag felügyelet nélkül.

A szülők mindezt jelezték az óvodavezetésnek, mire azt mondták neki, hogy megfigyelik a csoportot is és az újonnan érkezett óvónőt is, ám 50 nap után azt közölték a szülőkkel, hogy mindent rendben találtak.

Végül a fenntartó tett feljelentést, de az óvoda lezárta az ügyet azzl, hogy nem történt bántalmazás. A rendőrség büntetőeljárás keretében vizsgája az ügyet.

Nem ez az első eset, hogy óvodában, bölcsődében bántalmaztak kisgyerekeket. Korábban egy kisfiút babzsákkal fejbe dobott, egy kislány száját pedig celluxszal leragasztotta egy nevelő az érdi bölcsődében.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top