Aktuális

Elefánt taposta halálra az orvvadászt Dél-Afrikában

A férfi hozzátartozóinak a többi, vele együtt portyázó társa mesélte el halálának körülményeit.

Igazán horrorisztikus módon vesztette életét egy orvvadász Dél-Afrikában, a Kruger Nemzeti Parkban – írja a BBC. A brit hírcsatorna úgy tudja, a férfit, aki gazdag zsákmány reményében, több társával illegálisan merészkedett a nemzeti park területére, eltaposta egy elefánt, majd oroszlánok ették meg a tetemét.

Hozzátartozóinak a társai mesélték el a történteket, akik nem sokkal később – immár a nemzeti park munkatársaival – visszatértek a helyszínre. Az orvvadászból ekkor már csak egy koponyát és egy nadrágot találtak – ennyi maradt belőle.

A Kruger Nemzeti Parkban komoly problémákat okoznak az illegális vadászok, akik elsősorban orrszarvúra vadásznak, mivel rájuk, egész pontosan a szarvukra nagy a kereslet Ázsiában. A park vezetője ezzel együtt részvétét fejezte ki a férfi családjának, és elmondta, ahogy ez az eset is mutatja, a Kruger területére illegálisan bemenni nagyon veszélyes.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top