Aktuális

Botrány a bécsi balettakadémián: kínozták és megalázták a növendékeket

Súlyos lelki és testi sérüléseket okoztak egyes oktatók a gyerekeknek és fiataloknak.

Vizsgálatot indítanak Ausztriában, miután kiderült, hogy a Bécsi Állami Operaház Balettakadémiáján bántalmazták és megalázták a növendékeket.

A bécsi gyermek- és ifjúságvédelmi hatóság már hónapok óta vizsgálódik a balettintézetben, ezután robbant ki a botrány – írja az Index osztrák lapok nyomán.

Egy 2017-ben elbocsátott balettoktató nő arról számolt be, hogy az intézményben „rabszolgatartó mentalitás” uralkodik, kollégái pedig brutális módszereket alkalmaztak. A serdülőkorba lépő gyerekeket folyamatosan mások előtt megalázták, erőszakot alkalmaztak velük szemben. A fiatalokban egészségtelen testképet alakítottak ki, emiatt sokan evési zavarokkal küzdöttek.

Egy férfi tanár ellen szexuális zaklatás miatt zajlik eljárás, mert az egyik fiú diákjának pornófilmet mutatott, és közben maszturbált előtte. A tanárt felfüggesztették.

Christian Kircher, az osztrák állami színházakat és operaházakat felügyelő Bundestheater Holding ügyvezetője elnézést kért az ismertté vált visszaélésekért és az autoriter viszonyokért, valamint hogy a tanárok vitatható módszerei testi és lelki sérüléseket okoztak a fiataloknak. „Ennek soha nem lett volna szabad megtörténnie” – mondta.

A minisztériumi bizottság a nyár elejéig elkészíti a jelentését.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top