nlc.hu
Aktuális

A Győri Balettnek is betett a rezsiválság

Rezsiválság: veszélybe került a világhírű Győri Balett jövője

Bizonytalanná vált 50 ember megélhetése.

A világhírű Győri Balett az év végig zavartalanul működik, de januártól kérdéses a folytatás – számolt be az RTL Híradó. A nagymúltú, nemzetközileg is elismert balettegyüttes jövőjére is kihat a rezsiválság.

Győri Balett

Jelenet a Győri Balett Passage című előadásából a 15. Magyar Táncfesztivál megnyitóján a Győri Nemzeti Színház nagyszínpadán 2019. június 17-én – Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Jelenleg azt látom, hogy december 31-ig a Győri Balett zavartalanul tud működni. Aztán bizakodunk és reménykedünk” – nyilatkozta Velekei László, a társulat igazgatója. Elmondása szerint négyszeresével ment fel a távhő, és 7,5 szeresével a villany. “Ha ez tovább növekedik, akkor ellehetetlenül a helyzetünk” – panaszolta az igazgató, aki abban bízik, hogy Magyarországon olyan nagy brand-et jelent a társulatuk, hogy a jövőben is szükség lesz a munkájukra.

Az együttes vezetői folyamatosan tárgyalnak a győri önkormányzattal és a szponzoraikkal arról, hogy miként lehet finanszírozni az együttes működését, több mint 50 fő munkáját.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top