Aktuális

Ezek lettek 2019 legmenőbb civil szervezetei

Tegnap rendezték meg a Civil Díj 2019 Gálát, kiderült, kik az év legsikeresebb és legjobb szervezetei.

Idén negyedszer osztották ki az Civil Díjat, a beérkezett 118 pályázat közül került ki a 31 döntős. Összesen kilenc szervezetet díjaztak nyolc kategóriában, és a főváros mellett számos vidéki szervezet is büszkélkedhet a díjjal.

A nyertesek között található fogyatékossággal élőkkel foglalkozó alapítvány, civilek egyéni projektje, sportegyesület és roma integrációval foglalkozó szervezet is. A nyerteseket vállalati vezetőkből, neves kommunikációs szakemberekből, nonprofit szervezetek vezetőiből álló szakértő zsűri választotta ki, a kilencedik díjat pedig a nagyközönség ítélte oda.

A Civil Díj 2019 nyertes szervezeteinek képviselői

A Civil Díj 2019 nyertesei:

  • Legsikeresebb érdekérvényesítési projekt – Lépjünk, hogy léphessenek! Közhasznú Egyesület, Kampány az otthonápolók megbecsüléséért
  • Legnagyobb hatású projekt – A Matematika Összeköt, Medve Matek program
  • Legígéretesebb új szervezet – Bakonyi Csillagászati Egyesület
  • Legjobb adománygyűjtő kampány – Cserta Alexandra, Huszka Ági, Kovács-Pálffy Anna Margit, Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület, #nemluxustaska
  • Legjobb kommunikációs kampány – POKET Nonprofit Kft., POKET zsebkönyvek
  • Legjobb együttműködés – Vakok és Gyengénlátók Csongrád Megyei Egyesülete, Egyenlő esélyű hozzáférés
  • Legjobb civil akció – MátészalkaLeaks csoport, Csiga vs. vonat
  • Legjobb társadalmi vállalkozás kategória – MagNet Különdíj – Uccu Roma Informális Oktatási Alapítvány, Uccu Budapest Roma Városi Séták
  • Közönségdíj – Zártszelvény SE

Öt éve alapítottuk a Civil Díjat, és elképesztő jó érzés látni, hogy évről évre egyre több pályázat érkezik, idén is rendkívül nehéz volt válogatnunk a színvonalas anyagok közül. A díjazott civilszervezetek a nem éppen könnyű feltételek, valamint a szűkös erőforrások ellenére is elképesztő kreatívan, hatékonyan dolgoztak, nagyon színes és változatos a szervezetek munkája. Szervezőként nagyon büszkék vagyunk, hogy a civil szektort is jellemzi a magas szakmai színvonalú tevékenység, amelyekből idén több mint harmincat mutattunk be a nagyközönségnek

– mondta Gerencsér Balázs, a NIOK Alapítvány igazgatója.

31 civil szervezet jutott a döntőbe

A Civil Díjat a NIOK Alapítvány azért alapította, hogy széles közönség számára is ismertebbé váljon a civilek tevékenysége és munkájuk össztársadalmi hatása.

Erős Barbara, a MagNet Bank civil és közösségi kapcsolatokért felelős vezetője arról beszélt, hogy kiemelkedő kezdeményezésnek tartják a Civil Díjat.

Fontos célunk látszani, hogy eljuttassuk üzeneteinket a vállalkozói világ szereplőihez, és láttatni, azaz megjelenési felületet biztosítani eredményes társadalmi kezdeményezéseknek, civil szervezeteknek, szociális szövetkezeteknek és társadalmi vállalkozásoknak. A szereplőket igyekszünk összehozni egymással, és így egy felelős közösséget építeni, ugyanis az együttműködő, kölcsönösen felelősségvállaló közösségben látjuk a fenntarthatóság egyik kulcsát. 

A Civil Díj együttműködő partnere a Civil Iránytű Alapítvány, főtámogatója a MagNet Bank, támogatója és médiapartnere az NLCafé és a Nonprofit.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top