Aktuális

29 turista halt meg egy buszbalesetben Madeirán

Valamennyi halálos áldozat német állampolgár volt, jelenleg 27 sérültet kezelnek.

Huszonkilenc ember halt meg egy buszbalesetben Madeirán, a halálos áldozatok mindegyike német állampolgár volt – jelentette be szerda este a portugál köztársasági elnök.

Fotó: RUI SILVA / AFP

Marcelo Rebelo de Sousa korábban azt mondta, 11 férfi és 17 nő vesztett életét a Portugáliához tartozó szigeten történt buszbalesetben. Az államfő közölte: azonnal a tragédia helyszínére utazik.

António Costa portugál miniszterelnök Twitter-bejegyzésében még az este folyamán részvétét fejezte ki Angela Merkel német kancellárnak.

„Rettenetes hír érkezett hozzánk Madeiráról – reagált Twitter-üzenetében Merkel szóvivője. – Mélységes fájdalmat érzünk mindazok miatt, akik életüket vesztették a buszbalesetben.”  Steffen Seibert közölte: a német külügyminisztérium közvetlen kapcsolatba lépett a madeirai hatóságokkal, és külön telefonvonalat létesített a hozzátartozóikért aggódó családtagok számára.

A baleset helyi idő szerint fél hétkor történt, hírügynökségi értesülések szerint a buszon ötvenheten utaztak. A sofőr Canico településen egy kanyarban elvesztette uralmát a jármű felett, amely letért az útról, és egy domboldali lejtőn lezuhant.

A balesetnek korábban huszonnyolc sebesültje volt, köztük a portugál sofőr és az ugyancsak portugál idegenvezető. Az újabb jelentések szerint az intenzív osztályon belehalt sérüléseibe az egyik német nő, így a halálos áldozatok száma 29-re emelkedett. A Funchalban lévő kórházban jelenleg 27 sebesültet ápolnak, kettejüket az intenzív osztályon, 23-at megfigyelés alatt tartanak, ketten pedig hamarosan távozhatnak.

A helyi hatóságok szerint az autóbusz „viszonylag új” volt, alig öt éve volt forgalomban, és egyetlen előző műszaki vizsgálat sem mutatott ki hibát a járműben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top