nlc.hu
Aktuális
29 turista halt meg egy buszbalesetben Madeirán

29 turista halt meg egy buszbalesetben Madeirán

Valamennyi halálos áldozat német állampolgár volt, jelenleg 27 sérültet kezelnek.

Huszonkilenc ember halt meg egy buszbalesetben Madeirán, a halálos áldozatok mindegyike német állampolgár volt – jelentette be szerda este a portugál köztársasági elnök.

Fotó: RUI SILVA / AFP

Marcelo Rebelo de Sousa korábban azt mondta, 11 férfi és 17 nő vesztett életét a Portugáliához tartozó szigeten történt buszbalesetben. Az államfő közölte: azonnal a tragédia helyszínére utazik.

António Costa portugál miniszterelnök Twitter-bejegyzésében még az este folyamán részvétét fejezte ki Angela Merkel német kancellárnak.

„Rettenetes hír érkezett hozzánk Madeiráról – reagált Twitter-üzenetében Merkel szóvivője. – Mélységes fájdalmat érzünk mindazok miatt, akik életüket vesztették a buszbalesetben.”  Steffen Seibert közölte: a német külügyminisztérium közvetlen kapcsolatba lépett a madeirai hatóságokkal, és külön telefonvonalat létesített a hozzátartozóikért aggódó családtagok számára.

A baleset helyi idő szerint fél hétkor történt, hírügynökségi értesülések szerint a buszon ötvenheten utaztak. A sofőr Canico településen egy kanyarban elvesztette uralmát a jármű felett, amely letért az útról, és egy domboldali lejtőn lezuhant.

A balesetnek korábban huszonnyolc sebesültje volt, köztük a portugál sofőr és az ugyancsak portugál idegenvezető. Az újabb jelentések szerint az intenzív osztályon belehalt sérüléseibe az egyik német nő, így a halálos áldozatok száma 29-re emelkedett. A Funchalban lévő kórházban jelenleg 27 sebesültet ápolnak, kettejüket az intenzív osztályon, 23-at megfigyelés alatt tartanak, ketten pedig hamarosan távozhatnak.

A helyi hatóságok szerint az autóbusz „viszonylag új” volt, alig öt éve volt forgalomban, és egyetlen előző műszaki vizsgálat sem mutatott ki hibát a járműben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top